h

Nieuws uit 2011

25 november 2011

Het begint te ruiken.

Het laatste stukje dat ik heb geschreven onder de noemer “Wie goed doet” is niet onopgemerkt gebleven. De lokale pers heeft het over genomen en gepubliceerd. Ook de lokale partij Gemeente Belangen vindt dat er gemeten wordt met twee maten. De dag na de publicatie heeft deze partij vragen gesteld tijdens de commissievergadering.

Lees verder
25 november 2011

Met SP Winterswijk naar Den Bosch

De SP organiseert samen met de PvdA, de Abvakabo, de Bijstandsbond, FNV Bondgenoten, Wajong Centraal, Platform Verontruste Ouders, Walk of Shame, Rekening Retour, Terug naar de Bossen en anderen op Zaterdag 10 december 2011 in de Brabanthallen in Den Bosch, de manifestatie ‘Armoede werkt niet’. om te protesteren tegen de bezuinigingen op de sociale werkvoorziening, jonggehandicapten, bijstandsuitkeringen, passend onderwijs, de zorg etc.

Lees verder
20 november 2011

Wie goed doet………

Wethouder Mulkens van de VVD was verrast door de keuze van ’t Spieker (theater in Eibergen) om ruimte te verhuren aan een keukenmontagebedrijf.
De wethouder verwijt ’t Spieker dat ze deze oplossing niet eerder gemeld hebben bij het gemeentebestuur. Maar hoe goed was het overleg vorig jaar vanuit het gemeentebestuur naar de sociale en culturele instellingen?

Lees verder
11 november 2011

Manifest 1 voor allen.

De herfst is begonnen en de bomen kleuren weer geel en rood.
Het zijn niet alleen de bomen in Berkelland die zo mooi kleuren, maar ook de plakborden in de oude gemeentes Neede en Borculo zijn van deze kleuren voorzien. Zaterdag 5 november is de plakploeg van onze werkgroep weer op pad geweest om de landelijke actie “1voor allen” onder de aandacht te brengen. Met deze posters wil de SP duidelijk maken dat ze tegen de tweedeling is in ons land.
Bent u het ook niet eens met de huidige gang van zaken als het gaat om bijvoorbeeld cultuur, zorg, onderwijs, etc, ga teken het manifest “1 voor allen” rechts op de site

Lees verder
24 oktober 2011

De nieuwe ZO krant is uit.

De elfde editie van de ZO krant is uit.
Zo’n twee keer per jaar geeft de SP de Zo krant uit met als doel de mensen te informeren over de huidige politieke gang van zaken in Nederland. Ook dit keer is er natuurlijk veel aandacht voor de verkeerde keuzes die het huidige kabinet maakt. Dat het anders kan is te lezen in deze krant. Op dit moment krijgen steeds meer mensen door dat de ideeën van de SP zo gek nog niet zijn. In de peilingen doen we het goed en het aantal leden is groeiende. Dat geldt ook voor de ledenwerkgroep in Berkelland. Maar deze ledenwerkgroep wil echter meer. Men wil uitgroeien tot een volwaardige afdeling! Daarvoor moet zo’n ledenwerkgroep aan diverse eisen voldoen. Als eerste moet men een bepaald aantal (actieve) leden hebben binnen zo’n werkgroep. Daarnaast moet er door diverse leden aan scholing worden gedaan en zal de werkgroep actief moeten zijn op de straat en in de buurt. Als daar allemaal aan wordt voldaan mag men de status van afdeling aanvragen. De huidige ledenwerkgroep van de SP in Berkelland is bijna zover, de laatste stapjes worden op dit moment gezet.

Lees verder
25 september 2011

Actie Thermometer en Ketting van Solidariteit.

Zaterdag 24 september heeft onze werkgroep een succesvolle actie gehouden in het centrum van Eibergen. Aan het winkelend publiek werd gevraagd of men de goede en minder goede kanten van hun woonomgeving binnen de gemeente Berkelland kon aangeven. Op deze manier hoopt de werkgroep een beter beeld te krijgen van wat er zo al speelt onder de bevolking. Naast deze enquête werden de mensen ook voorgelicht over de voorgenomen bezuinigingen op de sociale werkvoorziening. Als protest hierop kon men een werkhandschoen met notitiekaartje tekenen en inleveren bij de SP-stand.
Vele mensen uit Berkelland vinden het onvoorstelbaar dat juist deze groep zo hard wordt aangepakt door de huidige regering. Opmerkelijk was dat zelfs vanuit de rechtse politieke hoek hiervoor totaal geen begrip is. Er werd zelfs geopperd om meer samen te werken vanuit alle politieke en maatschappelijke organisaties om dit soort waanideeën direct de kop in te drukken. Deze handschoenactie was een groot succes. De SP-werkgroep was zo rond de klok van 13:00 uur al door haar werkhandschoenen heen. Wordt vervolgd..

Lees verder

Pagina's

U bent hier