h

Het begint te ruiken.

25 november 2011

Het begint te ruiken.

Het laatste stukje dat ik heb geschreven onder de noemer “Wie goed doet” is niet onopgemerkt gebleven. De lokale pers heeft het over genomen en gepubliceerd. Ook de lokale partij Gemeente Belangen vindt dat er gemeten wordt met twee maten. De dag na de publicatie heeft deze partij vragen gesteld tijdens de commissievergadering.

De wethouder probeert er mee weg te komen door het volgende te antwoorden. Het zijn twee situaties die niet met elkaar te vergelijken zijn. In Neede zijn het bedrijven met een maatschappelijke functie en in Eibergen is het puur een commercieel verhaal. Maar de wethouder geeft toe dat op beide bestemmingen een openbare functie zit. Gemeente Belangen neemt geen genoegen met dit antwoord en mogen wij dus aannemen dat ze hier op terug komen. Maaaar ons gemeente bestuur gaat in de toekomst blijkbaar vaker met twee maten meten. Dan heb ik het over de handreiking aan de heer Jagt. Deze man is al langer in conflict met de gemeente Berkelland over de herbouwde schuur aan de Kempersweg in Beltrum. Daar waar de heren Tjoonk en Beerten uit Borculo onlangs nog hun schuren moesten afbreken omdat niet aan de nodige vergunningen werden voldaan zal voor de heer Jagt een uitzondering worden gemaakt.
Dat terwijl wethouder Scharenborg er in juli nog helder over was. Zijn woorden waren toen: “Het is heel simpel: inwoners van Berkelland moeten zich aan de wet houden”.
Dus was Berkelland niet van plan om ook maar een millimeter toe te geven in het conflict over de schuur van Beerten. Dan is het toch raar dat de plaatsgenoten Scharenborg en Jagt er nu ineens zo makkelijk uitkomen. Ik ga niet zeggen dat het stinkt in Berkelland maar er komen al wel rare luchtjes in mijn neus. Zeker omdat er formeel nog heel veel geregeld moet worden voordat de heer Jagt zijn zaken op orde heeft. Ons gemeente bestuur doet dus weer aan willekeur en heeft dus nog heel veel uit te leggen.

U bent hier