h

Nieuws van de afdeling

6 mei 2018

SP IN DE ESWEG, STOP DE SLOOP!

Vandaag zijn wij bij de bewoners van de Esweg in Eibergen op bezoek geweest. Ze wonen in mooie karakteristieke arbeiderswoningen van de voormalige KTV. Deze bewoners hebben het afgelopen half jaar meerdere bezoeken en brieven gehad van ProWonen. De huizen zouden worden gerenoveerd, daarom hadden ze ook meerdere bezoeken en inspecties gehad.

Lees verder
2 mei 2018

Tweede Kamerlid op Eibergse Koningsmarkt 2018

Frank Futselaar, lid van de Tweede Kamer voor de SP, is op Koningsdag naar Eibergen gekomen om de mensen van SP Berkelland te ondersteunen bij hun informatie-kraam op de Koningsmarkt.

Lees verder
2 mei 2018

SP Berkelland succesvol op Eibergse Koningsmarkt

Foto: Hetty Voortman

Bijna traditioneel stond SP Berkelland ook in 2018 weer met een informatiekraam op de jaarlijkse Koningsmarkt in Eibergen. Er was informatie over een aantal zaken in onze samenleving die nodig aan verbetering toe zijn. Folders over het Nationaal Zorgfonds voor de aanwezigen die dit nog niet kenden, gegevens over het wachtgebied, dat boven de Achterhoek dreigt te komen, van vliegveld Lelystad en uiteraard ballonnen voor de jeugdigen.

Lees verder
29 april 2018

Houd Achterhoek leefbaar

Op het Regionaal Bedrijvenpark Laarberg bij Groenlo wordt mogelijk de grootste mestvergistingsinstallatie van Europa gebouwd. In de huidige plannen is de installatie goed voor de verwerking van een gigantische hoeveelheid van 450.000 ton mest. Terecht vrezen omwonenden en andere inwoners van Groenlo en Berkelland voor overlast van stank, geluid en transport. De SP wil dat het mestoverschot wordt aangepakt door boeren minder dieren te laten houden onder betere leefomstandigheden.

Lees verder
20 maart 2018

Nieuwsuur Special 20 maart 2018

Aan de vooravond van het referendum over de sleepwet en de gemeenteraadsverkiezingen laat Nieuwsuur Lilian Marijnissen en Jesse Klaver hun mening over de Sleepwet geven.

Lees verder
16 maart 2018

Stemadvies van verontruste burgers Berkelland

Verontruste burgers uit Berkelland uiten met een paginagrote advertentie in Achterhoek Nieuws van 13 maart 2018 hun zorgen over de toekomstige leefbaarheid in de gemeente.

Lees verder

Pagina's

Nieuws per jaar

U bent hier