h
14 september 2021

Steun voor de Bloemenkamp in Gorssel

Foto: SP

Peter Boerefijn, directeur van de Stichting Vastgoed Zorgsector (VGZ), beloofde zijn uiterste best te doen de bewoners van appartementencomplex de Bloemenkamp een vervangende woning in Gorssel aan te bieden. Van deze belofte is nog niets terecht gekomen, terwijl de huur wel is opgezegd.

Lees verder
16 maart 2021

Succes! Geen huurverhoging bij ProWonen

Foto: SP

Vorig jaar hebben wij met huurders actie gevoerd tegen de huurverhoging van ProWonen. We hebben even moeten wachten, maar we hebben twee mooie overwinningen geboekt!

Lees verder
19 januari 2021

Ook wij zijn met de campagne gestart

Foto: SP

In Berkelland en Lochem zijn we met de eerste campagne activiteiten begonnen. De eerste flyers zijn rondgebracht. We willen nog veel van ons laten horen en zien.

Lees verder
30 oktober 2020

Kiezen voor mensen, niet voor stenen!

Foto: SP

CDA wethouder Marijke van Haaren van de gemeente Berkelland is van plan fors te bezuinigen op de zorg. Onder de noemer lijden hoort nu eenmaal bij het leven wil zij ruim € 3 miljoen bezuinigen op de zorg. Zelf zegt ze daarbij: „De financiën zijn niet leidend”, „Natuurlijk kunnen we zorgprofessionals niet vervangen door vrijwilligers” en „Het gaat echt om de mens, om de kwaliteit van leven”.

Lees verder
19 augustus 2020

In actie voor de zorg

Foto: SP Berkelland

Onder de noemer 'ONZE ZORG VERDIENT EEN EERLIJKE BELONING' hebben we vandaag geflyerd op de weekmarkt in Lochem.

Lees verder
15 juni 2020

Reactie huurders op ProWonen

Foto: SP

Vrijdag 12 juni stond in de krant een stuk over de petitie die huurders tegen ProWonen zijn gestart. ProWonen heeft van de journalist terecht de kans gekregen om in dat zelfde stuk te reageren. Hun reactie bevat echter meerdere onjuistheden en is ook nog eens verdraaid.

Lees verder
13 juni 2020

Huurders tekenen petitie tegen verhoging ProWonen: ‘Het is ongepast en neigt naar zelfverrijking’

Huurders van ProWonen zijn een petitie begonnen waarmee de wooncorporatie wordt opgeroepen de huren per 1 juli niet te verhogen. De huurders komen uit de gemeentes Berkelland, Bronckhorst en Oost Gelre, het werkgebied van ProWonen. De Berkellandse fractie van de SP ondersteunt de actie. De petitie is inmiddels bijna 250 keer ondertekend.

Lees verder
29 mei 2020

Huurders starten petitie tegen huurverhoging bij ProWonen

Foto: SP

Het is onacceptabel en bovendien onnodig dat ProWonen de huren in 2020 verhoogd. Tot die conclusie komt een groep huurders samen met de SP Berkelland. In de hoop de huurverhoging tegen te houden zijn zij een petitie gestart, die gesteund kan worden via: www.stophuurverhogingprowonen.petities.nl.

Lees verder
24 mei 2020

Geen bezuinigingen over de ruggen van inwoners!

Foto: Lars Smook / Tubantia

In amper een half jaar tijd is het financiële tekort van Berkelland met 6 miljoen euro opgelopen tot 9,5 miljoen euro. Dat werd dinsdag bekend bij een online vergadering, die tot onze verbazing niet toegankelijk was voor inwoners en pers.

Lees verder
27 april 2020

SP START ACTIE TEGEN HUURVERHOGING: ‘0 is genoeg’

Foto: SP

Vandaag viert Nederland geen koningsdag maar woningsdag. Maar Woningsdag zou nog veel leuker zijn als iedereen een goede en betaalbare woning heeft. Vorig jaar had al de helft van de huurders moeite met het betalen van de huur. En velen krijgen het nu nog moeilijker, omdat op dit moment veel gezinnen in Nederland door de coronacrisis te maken hebben met een terugval in inkomsten. Maar ondertussen gaan de huren per 1 juli voor velen nog verder omhoog. De SP roept daarom vandaag alle huurbazen op om de huurverhoging te stoppen, want 0 is genoeg! Iedereen kan deze oproep steunen op sp.nl/stopdehuurverhoging.

Lees verder

Pagina's