h

Duizenden mensen de straat op in Brussel: stop TTIP en CETA

23 september 2016

Duizenden mensen de straat op in Brussel: stop TTIP en CETA

Foto: SP

Afgelopen dinsdag was er een grote demonstratie in Brussel tegen TTIP, CETA. Vakbonden, milieuorganisaties en boeren gingen gezamelijk de straat op om te protesteren tegen de foute handelsverdragen met de VS en Canada. Onder de 15.000 demonstraten was ook de SP van de partij.

TTIP is het vergaande handelsverdrag tussen de EU en de VS. Dat handelsverdrag geeft veel macht aan grote bedrijven, ten koste van werknemers, milieu en democatie. CETA is de Canadese variant van TTIP en staat op het punt getekend te worden.

Vanuit Berkelland reisden vier SP leden naar Brussel af. In Brussel voegden zij zich in een lange stoet achter het spandoek met de tekst: "Our health is not for sale". Daar waren ook SP Europarlementariërs Anne-Marie Mineur en Dennis de Jong te vinden.

Zwaaiend met vlaggen liepen de bonte stoet langs de vele gebouwen van de EU naar het gebouw van de Europese Commissie om daar de demonstratie af te sluiten met een gezamenlijk protestlied.

De boodschap aan de Europese Commissie was duidelijk: stop met foute handelsverdragen en onderhandelingen achter gesloten deuren. Luister naar de inwoners van Europa en niet alleen naar de lobby van grote bedrijven.

Op zaterdag 22 oktober vindt er weer een grote demonstratie plaats. Dit keer in Amsterdam.

De manifestatie is tegen drie foute handelsverdragen: TTIP, CETA en TiSA. TiSA is een internationaal verdrag tussen de EU, VS en 21 andere landen, dat de toekomst van onze zorg en ons onderwijs, onze energie en ons water in de uitverkoop doet.

De manifestatie wordt georganiseerd door FNVGreenpeaceMilieudefensieTransnational Institutefoodwatch en SOMOLeden van FNV krijgen een gratis treinkaartje.

Bekijk ook:

Reactie toevoegen

U bent hier