h

Op naar een Nationaal Zorgfonds zonder eigen risico

6 juni 2016

Op naar een Nationaal Zorgfonds zonder eigen risico

Foto: SP / www.nationaalzorgfonds.nl

De SP Berkelland ondersteunt van harte het initiatief voor een nationaal zorgfonds zonder eigen risico.

We willen het eigen risico afschaffen omdat we dat beschouwen als een boete op ziek zijn. We willen een zorgverzekering zonder geldverslindende martkwerking, bureaucratie en marketing. En we willen de tandarts, de fysiotherapie en geestelijk gezondheidszorg weer terug in het basispakket.

Met het afschaffen van het eigen risico willen we voorkomen dat mensen zorg mijden om geld te besparen. Voor veel ziektes geldt dat hoe eerder je er bij bent, hoe beter de kansen op genezing en hoe lager de kosten.

De acties die we gaan opzetten om dat doel te bereiken beginnen met het verspreiden van de zorgkrant. Deze zorgkrant zal vrijwel geheel aan het nationaal zorgfonds gewijd zijn. Met onze vrijwilligers zullen wij in de loop van juni deze zorgkrant bezorgen bij de meeste woningen in de gemeente Berkelland.

De SP en vele anderen vinden dat de zorgverzekering anders moet. Op de Oranjemarkt in Eibergen spraken we al met mensen die van het eigen risico afwilden en ook in Zutphen spraken mensen al hun steun uit voor het plan voor een nationaal zorgfonds.

Wilt u ook het initiatief voor een nationaal zorgfonds ondersteunen? Of wilt u meedenken hoe het beter kan? Ga naar www.nationaalzorgfonds.nl

Reactie toevoegen

U bent hier