h

Bezoekers Oranjemarkt willen andere zorgverzekering

29 april 2016

Bezoekers Oranjemarkt willen andere zorgverzekering

Foto: SP Berkelland

Afgelopen woensdag stond SP Berkelland op de Oranjemarkt in Eibergen. We vroegen de bezoekers wat zij vinden van hun huidige zorgverzekering en riepen mensen op om mee te denken hoe het beter kan.

Het is nu 10 jaar geleden dat het huidige zorgverzekeringsstelsel werd ingevoerd. Toentertijd beweerde de regering dat door marktwerking de zorg beter van kwaliteit zou worden. Ook werd beloofd dat de gezondheidszorg met het nieuwe systeem efficiënter, transparanter en goedkoper zou zijn. Tien jaar later is het tijd om te kijken of die beloftes zijn waargemaakt.

Veel bezoekers van de oranjemarkt in Eibergen reageerden positief op de campagne en vinden het hoog tijd dat de zorgverzekering gaat veranderen. De meeste mensen zijn tegenwoordig duurder uit, zonder dat ze er betere zorg voor terugkrijgen. Ook het eigen risico zijn veel mensen ongelukkig mee.

Ondanks de slechte weersverwachtingen liet het zonnetje zich geregeld zien. En gewapend met thermoskannen koffie, hielen we de handen ook warm. Maar zo af en toe een fikse regenbui joeg veel bezoekers naar huis.

Diverse mensen gaven aan nog eens verder met ons te willen praten over de zorgverzekering. Dat gaan we zeker doen! Wilt u daar ook bij zijn? Geef het aan via berkelland@sp.nl

Reacties

Leef op zo goed als bijstandsniveau.. vanaf 2006..vanaf 1997 volledig afgekeurd... de ziektekosten brengen mij, en een aantal mensen die ik ken..dat men niet meer, of te laat naar een arts gaat door angst het niet te kunnen opbrengen...de stress die dit meebrengt maakt ziek, met alle gevolgen van dien.

Reactie toevoegen

U bent hier