h

Warme reacties op Nationaal Zorgfonds op Kerstmarkt Eibergen

13 december 2016

Warme reacties op Nationaal Zorgfonds op Kerstmarkt Eibergen

Foto: SP Berkelland

Afgelopen zaterdag stond de SP Berkelland op de kerstmarkt in Eibergen. Het was een druilerige en koude dag. Gelukkig hadden we warme tomatensoep en kregen we veel warme reacties op onze plannen voor het Nationaal Zorgfonds.

Onder een genot van een beker warme SP tomatensoep die gretig aanvaard door verkleumde mensen, ontstonden er spontane discussies. Mensen die eerst sceptisch er tegenover stonden geven steeds vaker aan dat de marktwerking in de zorg niet werkt.

Meerdere sympathisanten vulden een formulier in omdat ze achter het Nationaal Zorgfonds staan. Tegelijker tijd kon men raden hoeveel steunbetuigingen er tijdens de kerstmarkt zijn opgehaald. Degene die er het dichtbij zit krijgt van de SP Berkelland en leuke prijs. Deze wordt binnenkort persoonlijk overhandigd.

Sommige passanten dachten dat wij reclame aan het maken waren voor een zorgverzekering. We begrijpen de verwarring. Het overstapcircus van de zorgverzekeraars is weer in volle gang. Op radio en televisie worden we bedolven onder reclames voor zorgverzekeringen. Reclames die worden betaalt met geld dat eigenlijk voor zorg bedoeld is.

Door alle steun die mensen uitspreken, worden we gemotiveerd om door te gaan. Op dit hebben al 234.000 hun steun uitgesproken voor het Nationaal Zorgfonds. Steeds meer organisaties sluiten zich aan en steeds meer politieke partijen nemen het plan geheel of gedeeltelijk over.

Op 26 november kwamen bijna vierduizend mensen bijeen om hun steun voor het Nationaal Zorgfonds kracht bij te zetten. Dat was het startsein voor een campagne van 100 dagen.

Op 18 februari wordt die 100-dagen-campagne afgesloten met de Grote Nationaal ZorgFonds Actiedag. Zet de datum vast in je agenda en zorg dat je erbij bent!

Heeft u nog niet uw steun uitgesproken voor het Nationaal Zorgfonds? Doe dat via nationaalzorgfonds.nl.

Wil je meehelpen om het Nationaal Zorgfonds nog groter te maken? Neem contact op met Marga Struiksma: 0545274121.

Reactie toevoegen

U bent hier