h

Nationaal Zorgfonds start 100-dagen campagne

28 november 2016

Nationaal Zorgfonds start 100-dagen campagne

Bijna vierduizend activisten kwamen afgelopen zaterdag naar Den Haag voor de landelijke aftrap van het Nationaal ZorgFonds. Ook leden van SP Berkelland waren aanwezig.

In een barstensvolle tent spraken onder andere Cobie Groenendijk en Emile Roemer de enthousiaste aanwezigen toe. 'Mensen kunnen het eigen risico niet meer betalen. We moeten nu de politiek onder druk zetten', hield Emile Roemer de activisten voor. 'We gaan dit winnen!'.

Ook econoom Ewald Engelen maakte gehakt van de marktwerking in de zorg. 'Het zou de zorg goedkoper maken en de wachtlijsten oplossen. Tien jaar na de invoering moeten we constateren dat dit compleet mislukt is.'

De landelijke aftrap markeert de 100-daagse aanloop naar de verkiezingen. Waar voorheen SP-voorstellen voor het afschaffen van het eigen risico voor onmogelijk werd gehouden, omarmt een groot deel van de politiek nu dat idee. In verschillende verkiezingsprogramma's komt het eigen risico in de zorg aan bod. Het CDA wil het deels terugdraaien, Partij voor de Dieren en 50+ willen het helemaal afschaffen, evenals GroenLinks en de PVV. In het verkiezingsprogramma van de PvdA staat praktisch een Nationaal ZorgFonds.

Over ruim honderd dagen zijn de verkiezingen. Dan kan Nederland zich uitspreken over het beleid van het kabinet Rutte. '15 maart wordt een referendum over het Nationaal ZorgFonds' aldus Ron Meyer.

Reactie toevoegen

U bent hier