h

Megastal Beltrum opnieuw in behandeling

9 december 2016

Megastal Beltrum opnieuw in behandeling

Foto: SP Berkelland

In de commissie Bestuur en Ruimte afgelopen woensdag werd ook de geplande megastal in Beltrum besproken. Simon Christiaanse sprak in namens de SP Berkelland.

Zoals we hier al schreven heeft de gemeenteraad zich al eerder tegen deze megastal uitgesproken. Dat besluit werd echter aangevochten bij de Raad van State. Burgemeester Van Oostrum verscheen met een zeer zwakke onderbouwing bij de rechter waardoor de gemeente de zaak verloor.

De gemeente moet zich nu opnieuw buigen over de vergunningsaanvraag. Het college van B&W stelt voor de vergunningsaanvraag opnieuw in behandeling te nemen. De bewoners kunnen opnieuw bezwaar aantekenen. Ook kan de gemeenteraad zich weer opnieuw tegen de bouwplannen uitspreken.

SP Berkelland is niet gerust op hoe het college van B&W met de aanvraag zal behandelen. Deze zaak speelt nu al ruim 5 jaar en vanaf het begin af aan heeft het college weinig oog gehad voor de belangen van omwonenden. Het vertrek van wethouder Scharenborg heeft daar weinig verandering in gebracht. Het lijkt er op of achter de schermen hard wordt gewerkt in het voordeel van de varkenshouder. Dat blijkt ook uit het voorstel van het college waarin letterlijk staat dat "de uitvoerbaarheid van het project niet meer ter discussie staat."

Simon Christiaanse sprak de commissie Bestuur en Ruimte toe en betoogde dat de megastal weldegelijk ter discussie staat en dat er vrijwel niets is gedaan met de bezwaren van de gemeenteraad en omwonenden. Hij herinnerde de commissie aan het vrijwel unanieme besluit van de gemeenteraad. "Het zou ongeloofwaardig zijn als die bedenkingen ineens verdwenen zouden zijn." 

Reactie toevoegen

U bent hier