h

Berkelland zegt nee! Stemmers bedankt!

7 april 2016

Berkelland zegt nee! Stemmers bedankt!

Foto: SP

In Berkelland stemde een ruime meerderheid van 57,9% tegen het EU verdrag met Oekraïne. Voor SP Berkelland en iedereen die Oekraïne op een betere manier wil helpen is dat een grote overwinning.

De opkomst in Berkelland was met 32,1% vrijwel gelijk aan het landelijk gemiddelde. Het komt erop neer dat een ruim 6500 Berkellanders nee zeiden tegen het associatieverdrag. We willen deze mensen hartelijk bedanken.

De SP is de afgelopen maand meerdere keren de straat op gegaan om met mensen te praten over het referendum. We organiseerden een openbare discussieavond en we hebben ruim 9000 folders verspreid. We waren daarmee in Berkkelland de trekker van de 'nee'-campagne.

Naast dat we opriepen om tegen te stemmen, riepen we mensen op om vooral niet thuis te blijven. Al hadden we gehoopt op een hogere opkomst, we zijn blij dat in Berkelland in iedergeval de 30% gehaald is.

We zijn benieuwd wat de regering hiermee gaat doen. Dit kunnen ze in Den Haag niet negeren. We hopen dat de regering nu met betere oplossingen zal komen om Oekraïne te helpen: eerlijker, socialer, democratischer en zonder conflicten aan te wakkeren.

Reactie toevoegen

U bent hier