h

Kiezen voor mensen, niet voor stenen!

30 oktober 2020

Kiezen voor mensen, niet voor stenen!

Foto: SP

CDA wethouder Marijke van Haaren van de gemeente Berkelland is van plan fors te bezuinigen op de zorg. Onder de noemer lijden hoort nu eenmaal bij het leven wil zij ruim € 3 miljoen bezuinigen op de zorg. Zelf zegt ze daarbij: „De financiën zijn niet leidend”, „Natuurlijk kunnen we zorgprofessionals niet vervangen door vrijwilligers” en „Het gaat echt om de mens, om de kwaliteit van leven”.

Maar hoe is dat te rijmen met de concrete bezuinigingsvoorstellen: vervanging professionals door vrijwilligers (€ 356.000), minder professionele zorg verwijzingen (€ 1.500.000) en nog meer marktwerking (€ 1.210.000).

Behalve haar eigen CDA reageren gelukkig alle partijen in de gemeenteraad geschokt. Maar dat zal vast niet iets veranderen aan deze keiharde bezuinigingen. De coalitie in Berkelland heeft pas bij de discussie over windmolens al laten zien niet weg te lopen voor een staaltje machtspolitiek.

Tegenover deze bezuinigingen op de zorg staat een voorstel van collega CDA wethouder Maikel van der Neut om € 2,5 miljoen te spenderen aan een gevelfonds, horecaplein en sloop van leegstaande gebouwen om het centrum van Borculo op te knappen.

Wil de gemeente Berkelland werkelijk investeren in toerisme en horeca boven een eerste levensbehoefte als zorg? Hoe simpel zou het kunnen zijn als Marijke van Haaren even koffie gaat drinken met het Maikel van der Neut en dat ze dan samen kiezen voor mensen en niet voor de stenen.

Reactie toevoegen

U bent hier