h

Geen bezuinigingen over de ruggen van inwoners!

24 mei 2020

Geen bezuinigingen over de ruggen van inwoners!

Foto: Lars Smook / Tubantia

In amper een half jaar tijd is het financiële tekort van Berkelland met 6 miljoen euro opgelopen tot 9,5 miljoen euro. Dat werd dinsdag bekend bij een online vergadering, die tot onze verbazing niet toegankelijk was voor inwoners en pers.

Ondanks deze forse tegenvaller spreekt VVD wethouder Gerjan Teselink uit dat hij verwacht dat ze samen oplossingen gaan vinden voor dit tekort. Maar het college heeft tot nu toe laten zien dat ze geen controle heeft, dit is immers het grootste tekort in de geschiedenis van Berkelland. Dan hebben ze de financiële klappen van de Corona crisis nog niet eens meegeteld. SP Berkelland maakt zich zorgen dat deze financiële tekorten uiteindelijk op de inwoner verhaald worden.

Bij dit soort grote tekorten moeten er scherpe keuzes gemaakt worden. Hiervan mogen de inwoners van Berkelland niet de dupe worden. SP Berkelland is benieuwd met welke voorstellen het college gaat komen. Blijft de miljoenen kostende onnodige aanpassing van de N18 overeind? En hoe zit het met de nieuwbouw van het Staring College en de sporthal in Ruurlo?

SP Berkelland zal het kritisch blijven volgen en waar nodig van zich laten horen. Investeer in mensen en niet in stenen!

Reactie toevoegen

U bent hier