h

Tweede Kamerlid op Eibergse Koningsmarkt 2018

2 mei 2018

Tweede Kamerlid op Eibergse Koningsmarkt 2018

Frank Futselaar, lid van de Tweede Kamer voor de SP, is op Koningsdag naar Eibergen gekomen om de mensen van SP Berkelland te ondersteunen bij hun informatie-kraam op de Koningsmarkt.

Frank is woordvoerder onderwijs, landbouw en natuurontwikkeling. Hij is speciaal naar deze happening gekomen om met voor‑ en tegenstanders van de mega-mestvergister op de grens van Groenlo en Eibergen in gesprek te komen. Ook om de geïnteresseerden uit te leggen dat de al tientallen jaren gepredikte mening van schaalvergroting in de veeteelt nog steeds niet geleid heeft tot inkomensverbetering van de veehouder, maar wel dat we inmiddels in een bijna onleefbare omgeving wonen. Het blijkt dat bewoners van regio’s met intensieve veeteelt vaker ziek zijn. Het systeem van ongebreidelde schaalvergroting in de veeteelt is gewoon failliet. Hij stelt ook dat subsidie op mestvergisting verspild geld is en dat deze subsidie‑gelden beter besteed kunnen worden aan de sanering van de veehouderij en aan inkomensverbetering van de veehouder.

Zie ook: Stel volksgezondheid boven economisch belang veeteelt

en: Biografie Frank Futselaar

*/

Reactie toevoegen

U bent hier