h

Bijeenkomst over tweedeling trekt volle zaal

16 februari 2017

Bijeenkomst over tweedeling trekt volle zaal

Foto: SP

Op 15 februari organiseerde SP Berkelland een bijeenkomst over tweedeling in de samenleving. Er kwamen zoveel belangstellenden, dat er extra stoelen bijgehaald moesten worden.

Onze spreker, Hans Boerwinkel, was helaas verhinderd vanwege een ingelast debat in de Tweede Kamer. Gelukkig kon Vincent Mulder (voorzitter en raadslid SP Hengelo) de rol als gastspreker overnemen.

Vincent Mulder legde helder uit hoe de sociale ongelijkheid heeft kunnen toenemen. Met statistieken liet hij zien hoe de kloof tussen arm en rijk de afgelopen jaren is gegroeid. Onder bewind van de VVD zijn de rijken er flink op vooruit gegaan. Terwijl de rest van de mensen flink geraakt is door onder andere flexibilisering van de arbeidsmarkt en hogere huren. De SP wil die ongelijkheid juist verkleinen en dat rijken en grote bedrijven meer belasting gaan betalen.

Foto: SP

De voordracht van Vincent Mulder werd goed ontvangen door de ruim 30 aanwezigen. Mulder kwam tijd te kort om alles van dit brede thema toe te lichten. Na afloop was er een levendige discussie en was het bovendien erg gezellig.

Foto: SP

Reactie toevoegen

U bent hier