h

Gemeente Berkelland weigert uren te vermelden op beschikkingen thuiszorg

18 augustus 2016

Gemeente Berkelland weigert uren te vermelden op beschikkingen thuiszorg

Foto: SP

Namens de SP Berkelland hebben Manon Roest en Marga Struiksma een gesprek gehad met wethouder Van Haaren. In dit gesprek op 11 augustus hebben zij een aantal knelpunten in de thuiszorg onder de aandacht gebracht.

Er ligt een uitspraak van de rechter dat thuiszorgbeschikkingen voldoende specifiek moeten worden geformuleerd. Bijna iedereen verstaat hieronder dat het aantal zorguren in de beschikking vermeld moet worden. Gemeente Berkelland en wethouder Van Haaren (CDA) vinden dat niet nodig.

Uiteindelijk gaf de wethouder aan dat ze blij is met de signalen die wij hebben aangedragen, en dat ze 'aan de slag gaat' met de beschikkingen van de gevallen die wij bij haar hebben aangemeld. Maar dat ze voorlopig niet van plan is om uren in de beschikkingen op te gaan nemen.

Wij hopen enorm dat de mensen om wie het gaat nu eindelijk de zorg gaan krijgen waarop ze recht hebben. Tegelijkertijd zijn er nog heel veel anderen die niet de zorg of de duidelijkheid krijgen waar ze behoefte aan hebben.

Als u mensen kent die in de problemen komen doordat de thuiszorg niet meer voldoet, laat het ons weten! Alle meldingen worden anoniem behandeld. Zonder deze meldingen kunnen wij niets doen voor de mensen. En als de wethouder inderdaad in beweging komt, wanneer wij probleemgevallen melden, dat helpt het dus wel degelijk om de problemen kenbaar te maken!

Meldingen kunt u doen bij Manon Roest (06-43598787) of via Huub Winkelhorst (06-44022933).

Reactie toevoegen

U bent hier