h

Petitie tegen megastal in Geesteren: Teken ook!

7 juni 2016

Petitie tegen megastal in Geesteren: Teken ook!

Foto: SP

In het buitengebied bij Geesteren zijn plannen om een megastal te bouwen. Buurtbewoners (waaronder ook een zorgboerderij) hebben nu al veel last van stank en vrezen dat de overlast nog verder toe zal nemen.

Toen in 2002 een varkensboer zich wilde vestigen aan de Walemaatweg 2 te Geesteren, hebben de buurtbewoners daarmee ingestemd. De varkensboer beloofde toen dat hij maximaal 430 zeugen en 2800 vleesvarkens zou houden. Ook beloofde hij de modernste technieken te gebruiken om stankoverlast te voorkomen. Die tweede belofte is hij niet nagekomen en nu dreigt hij ook de eerste belofte te breken met de bouw van een extra stal.

De buurtbewoners hebben steun gekregen van de Gelderse Natuur en Milieufederatie. Die zijn een petitie begonnen tegen de komst van de megastal.

Update 13 juni 2016:
Vandaag heeft de Gelderse Natuur en Milieufederatie ruim 600 handtekeningen overhandigd aan wethouder Marijke van Haaren. Nu is de gemeenteraad van Berkelland aan zet. De GNMF en de omwonenden zullen de raad blijven herinneren aan de eerdere afspraken.

Reactie toevoegen

U bent hier