h

Eerste lokaal actief avond goed bezocht

14 maart 2016

Eerste lokaal actief avond goed bezocht

Foto: SP Berkelland

Op 24 februari was de eerste cursusavond "lokaal actief" in Kulturhus in Haarlo. De avond werd zo goed bezocht, dat we amper in het zaaltje paste. Stefan Dikker-Beijert doet verslag.

Mijn avond begon in Neede waar ik Margreet ophaal om naar de cursus ‘Lokaal Actief’ te gaan in het cultuurhuis in Haarlo. Een leuke manier om een SP lid in Berkelland te leren kennen.

Na de koffie en een voorstelrondje vertelde cursusleidster Marloes Piepers over haar voorkeur voor het afdelingswerk. Wat speelt er lokaal en hoe kun je dit vertalen naar de politiek? Hoe kan je meer mensen bereiken en hoe zorg je dat je leden actief worden? Dit was gelijk ook de rode draad van de avond.

We hebben de SP afdeling Berkelland onder de loep genomen om te kijken wat er goed gaat en wat er nog beter kan. Als positieve punten werd genoemd dat we al een behoorlijke achterban hebben (met de Provinciale Staten verkiezingen in 2015 stemde ruim 15% op de SP) en dat de samenwerking tussen de kleine groep actieve leden goed loopt. De aanwezige leden waren erg te spreken over hoe de communicatie richting de leden de laatste maanden verbeterd is. Eén van de dingen waar nog veel werk te verrichten valt, is de dat de afdeling zich naar buiten toe meer moet gaan profileren.

Hoe zorg je er als afdeling voor dat je zichtbaar bent? Hoe zorg je ervoor dat mensen je kennen en weten waar je voor staat? Tijdens de avond hebben we in twee groepen gebrainstormd over hoe we dit vorm willen geven. We willen meer de straat op en mensen ontmoeten. Dat willen we doen met acties en campagnes, zodat er een goede aanleiding is om mensen op straat aan te spreken. 

We willen hier graag een vervolg aan geven. De volgende "lokaal actief" avond willen we onze voornemens concreet maken door een actie op touw te gaan zetten. Leden die in februari niet aanwezig waren, zijn daarbij ook van harte welkom!

Reactie toevoegen

U bent hier