h

Goede sfeer en levendige discussie in 't haantje

16 januari 2016

Goede sfeer en levendige discussie in 't haantje

Een van de voornemens van het nieuwe bestuur is om meer ledenbijeenkomsten te organiseren. Het is de bedoeling dat de leden elkaar toch zeker elke maand kunnen ontmoeten. Op 16 december 2015 trapten we af met een bijeenkomst in café ‘t Haantje in Neede.

Na een hartelijk welkom door voorzitter Huub Winkelhorst was er een vertoning van de film De Slepers 1979 over een staking van Rotterdamse havenmedewerkers. Terwijl de winsten van havenbedrijven toenamen, werden medewerkers op de nullijn gezet en werd er steeds meer op o.a. reiskosten beknibbeld. Toen de medewerkers hun werk stillegden en de vakbonden ze in de kou lieten staan, sprong de SP voor ze in de bres.

Na de film barstte de discussie los. Hoe zit het nu met de vakbonden? Wat maakte de staking zo succesvol? Wat kunnen wij hiervan leren om een goede actie op touw te zetten?

Naast de onderwerpen uit de film, kwamen ook actuele onderwerpen aan bod. Manon Roest vertelde over de laatste ontwikkelingen in de zorg en de WMO. Anderen houden de ontwikkelingen rondom TTIP in de gaten.

De avond werd afgesloten met een drankje en er was gelegenheid elkaar beter te leren kennen. "Ik denk dat we terug mogen kijken op een zeer geslaagde avond." zegt Joop Voortman. "Er was behoorlijke belangstelling en de sfeer was prima. Ook hebben we nog wat nieuwe gezichten gezien." Simon Christiaanse: "Voor een actieve afdeling is het belangrijk dat we elkaar leren kennen, elkaar inspireren en regelmatig van gedachten wisselen over politieke onderwerpen. Door er zo met elkaar over te kunnen spreken gaan mijn handen jeuken om actie te voeren. Ik ben benieuwd welke acties hier in 2016 uit voort gaan komen."

Heb je de ledenbijeenkomst in december gemist? Geen nood. Er volgen er meer.

De film De Slepers 1979 is terug te vinden op youtube.

Reactie toevoegen

U bent hier