h

Gemeente Berkelland overstag met WMO

23 november 2015

Gemeente Berkelland overstag met WMO

Op 4 november kwam het bericht van de gemeente Berkelland dat het college met een nieuw voorstel zou komen voor de WMO. In dit voorstel zou de lichte huishoudelijke verzorging weer terugkomen in de WMO van de gemeente. Zoals eerder gemeld vinden we dit erg goed nieuws, zowel voor de cliënten als voor de thuiszorgmedewerkers die hier bijna een jaar voor hebben gestreden.

Toch hebben we onze vraagtekens gezet bij een aantal punten in dit plan. Daarom heeft Manon Roest ingesproken bij de raadsvergadering van 17 november waar dit voorstel besproken werd. ‘Het plan ziet er goed uit, maar we hopen wel dat de gemeente de komende maanden de tijd goed gebruikt om tot goede en concrete beleidsregels te komen. Zodat iedere inwoner van Berkelland ook verzekerd is van goede zorg,’ zegt Manon Roest.

Uiteindelijk heeft de gemeenteraad unaniem ingestemd met het nieuwe voorstel. We zijn hier uiteraard heel blij mee, maar we vinden het wel jammer dat het meer dan een jaar heeft geduurd voordat de raad tot dit inzicht is gekomen. We hopen dat de raad hier belangrijke lessen uit trekt, dat het helemaal niet gek is om toch ook maar eens naar de burgers te luisteren. Zoals gebleken zou het namelijk best wel eens zo kunnen zijn dat de burger vaker gelijk heeft dat men denkt. De burger staat in de samenleving en weet wat er nodig is.

We wensen de raad én het college veel wijsheid toe bij het nemen van toekomstige besluiten, waarbij ze vaker naar de burger gaan luisteren, zoals ook in het coalitie-akkoord Veranderende samenleving, vernieuwd bestuur' staat.

Hier kun je de inspreektekst van Manon Roest teruglezen.

Reactie toevoegen

U bent hier