h

Vals spel

8 oktober 2015

Vals spel

SP meldt zich weer in openbaar m.b.t. zorgproblematiek Berkelland! Het is al weer enige tijd geleden dat wij ons in het openbaar hebben uitgelaten over de problematiek rondom de thuiszorg in Berkelland.

Wij hebben destijds bewust gekozen om pas op de plaats te maken. Dit om het lopende proces tussen de gemeente Berkelland, de FNV en de heer Hans Borstlap niet te frustrenen. In tegenstelling tot de berichten die u leest in de media zijn we verder weg met een oplossing dan ooit.

Ondanks de gelikte perspresentatie in augustus waarbij allerlei beloftes zijn gedaan, worden afspraken geschonden door onze nieuwe wethouder Marijke van Haaren. Zowel in het openbaar als in een persoonlijk gesprek betichten wij deze portefeuillehouder van vals spel. Ze liegt over gemaakte afspraken en komt deze niet na. Ook krijgen wij geen antwoord op gestelde vragen aan het college.

Niet de SP of andere belanghebbenden frustreren de boel maar juist het college en de gemeenteraadsleden frustreren dit proces om tot een goede oplossing te komen. Ook alle fracties zijn op de hoogte van gestelde vragen maar leggen die naast hun neer. En ondertussen schreeuwt elke zittende politieke partij in onze raad dat er niemand tussen wal en schip mag vallen maar staat er niemand op om dit ook echt te realiseren.

Voor onze afdeling is dit dus onbegrijpelijk en zullen wij ons vanaf nu weer volledig in het openbaar de strijd aangaan tegen de arrogantie van de macht. Ruim 300 bezwaarschriften die op de deurmat van het gemeentehuis zijn gevallen zeggen wat ons betreft genoeg. Neem daarbij het feit dat hierdoor onnodig veel (zorg)geld verloren gaat. Dat vinden wij onacceptabel en daarom zullen wij vanaf nu nog meer dan ooit strijden voor het behoudt van de rechten van onze burgers zoals omschreven in de Wmo-wet.

Reactie toevoegen

U bent hier