h

Goed voorbeeld doet goed volgen

19 april 2015

Goed voorbeeld doet goed volgen

‘Thuiszorg niet afgeschaft’ was de kop op de site van Streekblad Zoetermeer donderdag. Net zoals de gemeente Berkelland had gemeente Zoetermeer vorig jaar het besluit genomen om de lichte huishoudelijke verzorging af te schaffen. Ook zij wilden dat cliënten het voortaan zelf maar gingen regelen en inkopen. SP Zoetermeer is hier altijd op tegen geweest en heeft hier ook tegen gestemd. Ze hebben dezelfde argumenten die ook wij al maanden duidelijk proberen te maken aan de raad hier: Vereenzaming, vervuiling, de tegemoetkoming is niet voldoende bij een laag inkomen.

 

Helaas was er toch een meerderheid en ging de gemeente door met de plannen. Net zoals Berkelland werden daar keukentafelgesprekken gevoerd met de cliënten om andere oplossingen te vinden omdat de gemeente het niet meer ging meer regelen. Tot zover de gelijkenis met de gemeente Berkelland. Het college van Zoetermeer is namelijk wel geschrokken van de gesprekken met de cliënten en heeft besloten om het besluit terug te draaien. Dit is goed nieuws voor de cliënten in Zoetermeer, de SP daar is ook zeer verheugd met dit nieuws.

 

Nu de gemeente Berkelland nog! Met het vertrek van wethouder Scharenborg, is nu het moment om ook het beleid terug te draaien. Luister naar ons, de cliënten, thuiszorgmedewerksters en de FNV!

Op 22 april organiseert de FNV weer een actie, ditmaal op de Veemarkt. Ook zij zeggen tegen de gemeente: ‘Ga in gesprek en draai het besluit terug’. De SP steunt deze actie en is er uiteraard ook weer bij. Kom ook en laat zien dat het beleid veranderd moet worden! Neem een voorbeeld aan Zoetermeer!

 

Wanneer: Woensdag 22 april, 16.00 uur

Waar: Veemarkt, Borculo

 

Nieuwsbericht Streekblad Zoetermeer

Bericht SP Zoetermeer  

Flyer FNV (link naar flyer)

Reactie toevoegen

U bent hier