h

Verslag SP café

27 maart 2015

Verslag SP café

Op vrijdag 13 maart organiseerde SP Berkelland in partycentrum 't Haantje aan de Borculoseweg 111 te Neede een SP café bijeenkomst. Het motto van deze bijeenkomst luidde “Berkelland is geen buitenland”. Ook werd aandacht geschonken aan de verkiezingen van de Provinciale Staten van 18 maart.

De overheid heeft de Achterhoek officieel bestempeld als krimpregio. Een uitwisseling van ideeën hoe de ontvolking tegen te gaan is volkomen op zijn plaats.

Maurits Gemmink en Peter de Vos, kandidaten voor de SP in de Provinciale Staten van Gelderland waren voor deze gelegenheid uitgenodigd. Beide heren hebben nauwe banden met de streek en voelen zich zeer betrokken met het wel en wee van de Achterhoek.

Door een flink aantal bezoekers, waaronder enkele ondernemers werd onder leiding van Jan Kluppels een levendige discussie gevoerd. Duidelijk werd dat er een aantal duidelijke oorzaken zijn voor de ontvolking. De belangrijkste zijn de afbraak van een aantal voorzieningen zoals bijvoorbeeld openbaar vervoer en het ontbreken op vele plaatsen van een kwalitatief goed digitaal netwerk.

Conclusie van de avond was dat de belangrijkste zaken teneinde de krimp tegen te gaan zijn:

  • Grote aandacht voor Midden- en Klein bedrijf
  • Ondersteuning van innovatieve ontwikkelingen van Midden- en Klein bedrijf
  • Contacten tussen bedrijven en opleidingen intensiveren
  • Hoog opgeleide mensen aan regio en regionale bedrijven binden
  • Afbraak openbaar vervoer in de regio ongedaan maken
  • Afschaffen fiscale voorkeursbehandeling van grote bedrijven

Deze interessante avond zal voor de meeste aanwezigen een stimulans zijn om het komende SP café op 28 mei te bezoeken.

Joop Voortman

Ruurlo

SP-lid

Reactie toevoegen

U bent hier