h

Zwartboek aan wethouder Scharenborg op 17 februari

16 februari 2015

Zwartboek aan wethouder Scharenborg op 17 februari

Gemeente Berkelland schaft per 1 juli de huishoudelijk zorg af, dit heeft grote gevolgen voor de mensen die deze zorg hard nodig hebben. De gemeente krijgt nog steeds veel geld voor deze zorg, dit geld moet dus ook naar deze zorg! SP Berkelland heeft al vaker acties gevoerd om dit beleid te voorkomen, nu is het tijd om het beleid te veranderen!

De afgelopen weken heeft de FNV meerdere informatieavonden georganiseerd over het afschaffen van de huishoudelijke verzorging door de gemeente Berkelland. SP Berkelland was bij bijna elke avond ook aanwezig om te ondersteunen.  Tijdens deze avonden zijn ook schrijnende verhalen verzameld.

Op dinsdag 17 februari wordt er een grote actie georganiseerd bij het gemeentehuis in Borculo. Een delegatie van zorgmedewerkers en de FNV gaat dan in gesprek met wethouder Scharenborg. Tijdens de actie wordt ook een zwartboek overhandigd, met de verhalen van cliënten.  SP Berkelland staat volledig achter deze actie en strijdt samen met de FNV om het beleid van de gemeente aan te passen, zodat cliënten hun zorg kunnen behouden en zorgmedewerkers hun baan.

Wij roepen dan ook iedereen op om ook naar deze actie te komen en zoveel mogelijk mensen mee te nemen. Samen kunnen we de gemeente duidelijk maken dat dit beleid niet deugt!

Waar: Gemeentehuis in Borculo
Wanneer: 17 februari 2015, 15.00 uur

Reactie toevoegen

U bent hier