h

SP voert opnieuw actie bij gemeente Berkelland

19 oktober 2014

SP voert opnieuw actie bij gemeente Berkelland

Al 1,5 jaar wordt er door thuiszorgmedewerkers en de SP gestreden voor behoud van goede zorg in Berkelland. In de nieuwe WMO die vanaf 1 januari 2015 in werking treedt krijgen gemeenten veel beleidsvrijheid. De gemeente Berkelland wil in de nieuwe WMO de huishoudelijke verzorging afschaffen. Hier is de SP het niet mee eens. Daarom wordt op 21 oktober om 18.30 uur bij de vergadering van commissie Sociaal opnieuw actie gevoerd bij het gemeentehuis in Borculo.

Wethouder Scharenborg is verantwoordelijk voor de bezuinigingen op de thuiszorg, taken die per 1 januari door gemeente Berkelland moeten worden uitgevoerd. Het gevolg is dat vooral ouderen en kinderen de rekening van geen of minder zorg gepresenteerd krijgen. De SP spreekt daarom van het ‘afbraakbeleid’ van Scharenborg. Ook is de SP van mening dat het afschaffen van de huishoudelijke verzorging niet tot een bezuiniging leidt.

Alle reden voor  SP Berkelland om dinsdagavond een ‘bittere pil’ aan te bieden. Deze pil is veel te groot om te worden geslikt door de mensen die nu afhankelijk zijn van zorg en daar straks naar kunnen fluiten. Wij krijgen nu al dagelijks veel berichten van ouderen en families, die horen dat de zorg voor hen of hun ouders volgend jaar zal wegvallen.

Al eerder hebben thuiszorgmedewerkers en de SP handtekeningen opgehaald bij inwoners van Berkelland die tegen het afschaffen zijn van de huishoudelijke verzorging. Dat zijn feiten die wij de wethouder willen laten zien. Zijn afbraakbeleid moet stoppen

Iedereen is welkom om zich bij het protest aan te sluiten. Verzamelen om 18.30 uur bij het gemeentehuis van Berkelland, Marktstraat 1 in Borculo.

Reactie toevoegen

U bent hier