h

Thuiszorgmedewerkers in actie

13 september 2014

Thuiszorgmedewerkers in actie

Donderdag heeft de SP samen met enkele thuiszorgmedewerkers handtekeningen verzameld in het centrum van Eibergen. AbvakaboFNV is een landelijke petitie gestart Red de Zorg, in aanloop naar een referendum. Om de bezuinigingen in de zorg tegen te gaan zijn er de afgelopen weken in heel het land actiebijeenkomsten georganiseerd. Deze petitie is een onderdeel van alle acties die zijn geweest en nog gaan komen om het kabinet te stoppen met de bezuinigingen in de zorg.

In heel Nederland zijn (thuis)zorgmedewerkers inmiddels aan de slag gegaan met het verzamelen van handtekeningen met deze petities. Dit gebeurt op verschillende manieren, hier in Berkelland wilden de thuiszorgmedewerksters graag de straat op gaan om met mensen te praten en handtekeningen te verzamelen. De SP staat volledig achter deze actie en ondersteunt de medewerksters daarom graag met het verzamelen van de nodige handtekeningen. Donderdag was het de beurt aan Eibergen, op de Brink! Veel mensen kwamen uit zichzelf al naar de kraam om te tekenen.


 

Mensen zijn boos op het kabinet en snappen niet hoe gevoelloos deze bezuinigingen er door worden gedrukt.

De thuiszorgmedewerksters hebben goed uit kunnen leggen aan de mensen waarom ze handtekeningen aan het verzamelen zijn. Het zijn inmiddels doorgewinterde actievoerders sinds de acties voor behoud van hun baan na het massaontslag bij Sensire vorig jaar. Ook nu staat hun baan weer op het spel.

Heeft u deze actie gemist? Geen zorgen, de komende tijd zullen de medewerksters nog meer acties organiseren, wij gaan ze daar natuurlijk in ondersteunen. Dus houd de site en de media in de gaten waar de volgende acties zijn! Mocht u meer willen weten over de petitie Red de Zorg of de petitie online willen tekenen, kijk dan op www.fnvvoorzorg.nl

Reactie toevoegen

U bent hier