h

MELDPUNT EIGEN RISICO EN ZIEKTEKOSTENPREMIES

2 juni 2014

MELDPUNT EIGEN RISICO EN ZIEKTEKOSTENPREMIES

Door het uitkleden van het basispakket en het hoge eigen risico van 360 euro komen veel mensen in de problemen. Ruim 800.000 mensen hebben bij hun zorgverzekeraar aangeklopt voor een betalingsregeling. Dat zijn twee keer zoveel mensen als vorig jaar. Al deze mensen hebben de grootste moeite om hun zorgkosten te betalen.

U zou misschien verwachten dat er op het ministerie van Volksgezondheid wordt nagedacht over een oplossing voor dit enorme probleem, maar niets is minder waar. Er liggen namelijk al plannen klaar om het eigen risico de komende jaren nog verder te verhogen, tot boven de 400 euro.

Om de minister duidelijk te maken dat het zo niet langer kan, vraag ik u om mij uw verhaal te sturen. Ervaart u ook problemen met het betalen van de zorgkosten? Of kiest u ervoor om niet naar het ziekenhuis te gaan vanwege de hoge kosten? Laat het mij weten en ik zal ervoor zorgen dat uw verhaal in de Tweede Kamer wordt gehoord.

Emile Roemer

Reactie toevoegen

U bent hier