h

Sensire en gemeenten doen aan achterkamertjespolitiek

16 oktober 2013

Sensire en gemeenten doen aan achterkamertjespolitiek

Gisteren hebben de thuiszorgmedewerkers van Sensire hun werk weer neergelegd. Opnieuw zijn ze samen met hun cliënten naar de Radstake geweest. Naast de verwendag en muziek was er tijd voor een ernstige mededeling. Lilian Marijnissen (AbvakaboFNV) vertelde dat de Achterhoekse gemeenten samen met Sensire een deal heeft gesloten over het ontslaan van de thuiszorgmedewerkers.

Een onderzoeksjournalist van ‘Follow the Money’ heeft een uitgebreid rapport geschreven waarin duidelijk wordt uitgelegd wat de rollen zijn geweest van de Achterhoekse gemeenten en Sensire in de afgelopen jaren. In het rapport staan ook allerlei documenten dat Sensire over de ruggen van thuiszorgmedewerkers handelde en dat de gemeenten hier ook van op de hoogte waren en er zelfs in mee zijn gegaan. 

Lilian Marijnissen: ‘Totaal ongeloofwaardig! Uit deze documenten blijkt glashelder dat Sensire in nauwe samenwerking met gemeenten heeft gehandeld. Over de rug van honderden thuishulpen die hun rechten en een deel van hun loon kwijtraken en cliënten die in de rol van werkgever worden geforceerd.’

In een persverklaring laten de gemeenten inmiddels weten dat er geen sprake is van een deal.

Eerder is in de Tweede Kamer ook een debat geweest over Sensire. Minister Asscher heeft toen aangegeven met een reconstructie over de gang van zaken rond de ontslagaanvraag. De uitkomst van deze reconstructie laat nog even op zich wachten.

 De volgende actie is ook al gepland. Zaterdag 19 oktober is uitgeroepen tot Dag van de Oplossing.

Er wordt een demonstratie georganiseerd. We roepen iedereen op om ook te komen. Het begint om 13.00 uur in Varsseveld. 

 

 

Reactie toevoegen

U bent hier