h

Roemer in Radstake: "Red banen bij Sensire"

13 september 2013

Roemer in Radstake: "Red banen bij Sensire"

SP-leider Emile Roemer heeft woensdag in Varsseveld een klemmend beroep op het kabinet gedaan. ‘1100 mensen dreigen onnodig hun baan te verliezen. Dan mag het kabinet niet toekijken: maak een noodwet, dwing de gemeenten deze mensen niet te ontslaan, vernietig de ontslagaanvraag, er zijn mogelijkheden genoeg. De banen van de thuiszorgmedewerkers van Sensire moeten gered worden.

Roemer sprak het personeel toe op een bijeenkomst van thuiszorgers en cliënten, die daarna afreizen naar Den Haag om het kamerdebat over Sensire te volgen. ‘De thuiszorg dreigt afgebroken te worden door politici en managers die geen oog hebben voor de zorg, maar als boekhouders te werk gaan. Terwijl jullie werk het belangrijkste is. Dat mag niet verdwijnen. Linksom of rechtsom, dit onmisbare werk moet behouden worden.’
Thuiszorgorganisatie Sensire wil 1100 mensen ontslaan.

Vandaag meldde het AD echter dat via een bemiddelingsbureau de mensen die hun baan verliezen tegen een lager salaris weer worden ingehuurd als zogenaamde alfahulp. Toenmalig staatssecretaris Jet Bussemaker verbood thuiszorgwerkgevers in 2009 hun medewerkers als alfahulp in dienst te nemen, maar creëerde wel de mogelijkheid dat ditzelfde via bemiddelingsbureaus alsnog gebeurt.

‘Dat moet afgelopen zijn. Eerlijk werk hoort eerlijk beloond te worden. Het via de achterdeur aan de dijk zetten van thuishulpen om ze voor een habbekrats weer in te huren is regelrechte ondermijning van dit werk. Ik wil dat het kabinet een noodwet schrijft of desnoods de gemeenten dwingt deze mensen niet te ontslaan. Alles om dit te voorkomen.’

Roemer riep de medewerkers en cliënten van Sensire op om met z'n alleen aan te sluiten op 21 september in Amsterdam bij Basta, Nu de Ommezwaai.

Reactie toevoegen

U bent hier