h

Sta op voor de zorg! Kom 8 juni naar Amsterdam

2 juni 2013

Sta op voor de zorg! Kom 8 juni naar Amsterdam

Graag vragen wij uw aandacht voor het volgende!

Op 8 juni vindt er wederom een demonstratie plaats voor behoud van de thuiszorg. Natuurlijk steunt de SP dat volmondig. Wat ons betreft is de oproep ook breder: ‘sta op voor de zorg!’ Want er komt nog veel meer storm aan op het front van de gezondheidszorg. Basispakket wordt uitgekleed, dus patiënten moeten meer zelf betalen. Ouderenzorg wordt afgebroken en daarmee worden vele ouderen in de kou gezet. Familie die meer moet doen? Dat is een gelegenheidsargument om bezuinigingen te verkopen, we hebben namelijk al meer dan 3,5 miljoen mantelzorgers. Dit kabinet bezuinigt de huishoudelijke verzorging voor 40 procent weg, dat kost 50.000 banen en 170.000 mensen verliezen hun thuiszorg. En als klap op de vuurpijl mogen gemeenten veel meer zorg gaan organiseren voor minder geld. De gemeente als organisator van bezuinigingen.

Dit kabinet kiest voor hard snijden in voorzieningen en geeft een hard signaal af naar de patiënt: u bent te duur. Tegelijkertijd doet zij niets aan fraude, laat winsten woekeren bij zorgverzekeraars en zorgaanbieders. Daar waar verspilling en bureaucratie klacht nummer 1 is in de zorg, breekt de regering de solidariteit af.

Hier moeten we natuurlijk tegen op staan! 8 juni is een heel geschikte gelegenheid om dit kabinet te laten weten dat we het zat zijn. De zorg is van grote waarde voor ons allemaal, die niet weg mag worden gesaneerd. Het alternatief is tweedeling en verschraling.

Emile Roemer en Renske Leijten gaan zaterdag 8 juni naar Amsterdam. Om 12 uur start er een demonstratie vanaf Czaar Peterstraat in Amsterdam. Van 13 tot 15 uur is er een uitgebreid programma met sprekers in het Oosterpark. Vanuit veel plaatsen in Nederland verzorgt de Abvakabo FNV bussen naar Amsterdam. Wilt u gebruik maken van deze bus service meldt u dan aan via 8juni@sp.nl

Op de Abvakabo-website worden in de eerste week van juni de definitieve opstapplekken en tijden daar bekend gemaakt.

Staat u ook op voor de zorg? Wij hopen u te zien op zaterdag 8 juni. 

Vriendelijke groet,
Rob Verheggen
Voorzitter SP Berkelland

PS: heeft u vragen? Schroom niet om te mailen: ml.roest@gmail.com of te bellen 06-43598787 voor meer informatie.

Reactie toevoegen

U bent hier