h

Zorgen om zorg in Berkelland

12 december 2012

Zorgen om zorg in Berkelland

Mensen die afhankelijk zijn van welke zorg dan ook worden door het nieuwe beleid in de kou gezet.
Decentralisatie van zorg betekent dat gemeenten veel nieuwe taken vanuit Den Haag krijgen maar geen geld om het uit te voeren.
De G4 ( vier grootste gemeenten) en de G 32 ( inmiddels 34 gemeenten) hebben hun krachten gebundeld en een brief opgesteld en verstuurd aan de Tweede Kamer, de staatssecretaris en minister van VWS.

Ook de VNG geeft duidelijk aan dat dit beleid onverantwoordelijk is.
Hulpbehoevenden worden niet meer geholpen, werkeloosheid voor hen die zijn opgeleid voor zorgtaken zal toenemen en de kwaliteit van zorg zal afnemen.

Ondanks dat is er in Berkelland een pilot opgestart om het beleid wel te gaan uitvoeren.

De uitvoerende instanties binnen dit project zijn Pro Wonen, Sensire, Stichting Betula en de gemeente Berkelland, waarbij de laatste zoveel mogelijk de regie zelf in handen wil houden.
Overige instanties met veel kennis en ervaring in de zorg zijn buiten dit project gehouden.

Wethouder Scharenborg zei het volgende: “De kwaliteit mag van mij wel iets lager zijn als dit project en de uitvoering in de toekomst maar gedragen wordt door veel vrijwilligers”.

Tijd dus om de krachten te bundelen.
Vanuit de landelijke SP is een oproep gedaan aan allen die het niet eens zijn met dit beleid en zich te verenigen in een actiecomité waarbij politieke kleur niet meer van belang mag zijn.
SP Berkelland geeft gevolg aan deze oproep en heeft alle betrokken instanties in Berkelland uitgenodigd voor een informatie avond.

Iedereen die zich betrokken voelt en het initiatief ondersteunt maar geen uitnodiging heeft ontvangen wordt uitgenodigd voor deze avond.
Alleen samen kunnen we een vuist maken tegen dit afbraakbeleid.
Woensdagavond 19 december 20.00 uur bij Hotel Berkelpalace Borculo.

U bent hier