h

Zorgen om zorg!

30 augustus 2012

Zorgen om zorg!

Op woensdag 29 augustus heeft de SP Berkelland actie gevoerd op de markt in Borculo.
Hier hebben wij het miljoenenspel gespeeld, net als in de voorgaande week in Ruurlo en Eibergen.
Mensen kregen per persoon drie miljoentjes aangeboden die konden worden besteed aan diverse onderwerpen. De bezoekers van de weekmarkt konden hiermee aangeven wat zij de belangrijkste onderwerpen vinden en hiermee een signaal afgeven dat de politiek deze zaken nu eens goed moet gaan regelen.

De Berkellander maakt zich de meeste zorgen om de zorg. Dat het voor de gewone burger bijna niet meer op te brengen is is een veel gehoorde klacht. Zorg kreeg 31.8% van de ingeleverde miljoentjes. Met op de tweede plaats onderwijs 23.2% en als derde moet er wat worden gaan aan de hypotheekrenet aftrek 11.4%. De overige zes items bleven ver achter op deze drie

Naast dit miljoenenspel is er natuurlijk ook campagne gevoerd. Speciale gast op de weekmarkt in Borculo was Tjitske Siderius. Tjitske is een echte Achterhoekse, heeft 18 jaar in Borculo gewoond en staat nu op de 18e plaats van de kandidatenlijst van de SP! Kandidaat Kamerlid Siderius ziet met lede ogen aan hoe het gemeentebestuur in Berkelland broodnodige voorzieningen zoals de bibliotheek en de muziekschool wegbezuinigd. Siderius: ”Zulke voorzieningen zijn juist heel belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Zelf heb ik er jarenlang met veel plezier gebruik van gemaakt. Zonder die ondersteuning had ik nu niet zo hoog op de kandidatenlijst van de SP kunnen staan”. Uiteindelijk is het is een fantastische campagne geworden, met veel positieve reacties.

U bent hier