h

SP-kandidaat Tjitske Siderius op de markt in Borculo

24 augustus 2012

SP-kandidaat Tjitske Siderius op de markt in Borculo

Met nog een halve maand te gaan tot de verkiezingen, gaat de SP woensdagochtend 29 augustus op campagne in Borculo. Oud-Borculoër Tjitske Siderius ondersteunt de SP-werkgroep in Berkelland daarbij. Siderius woonde meer dan de helft van haar leven in Borculo en staat nu op plek 18 van de kieslijst. Zij zal vanaf 10:00 uur de bezoekers van de wekelijkse markt te woord staan en uitnodigen om de standpunten van de SP onder de loep te nemen.

De SP gaat ook in Gelderland uit van een historische verkiezingsoverwinning. Vandaar dat de SP het belangrijk vindt om de kiezer zo goed mogelijk te informeren over haar standpunten en ideeën. Kandidaat Kamerlid Siderius: ‘Voor de SP is het belangrijkste punt dat we ervoor zorgen dat Nederland op een sociale manier uit de crisis komt. Dat betekent niet alleen dom bezuinigen, maar ook investeren in de economie en in het creëren van banen en sociale voorzieningen. Veel mensen zijn onzeker of ze hun baan wel behouden, of ze de zorg nog wel kunnen betalen of dat hun kinderen nog wel goed onderwijs kunnen krijgen. Die onzekerheid moet worden omgezet in nieuw vertrouwen.’

Siderius ziet met lede ogen aan hoe het gemeentebestuur in Berkelland broodnodige voorzieningen zoals de bibliotheek en de muziekschool wegbezuinigd. Siderius: ‘Zulke voorzieningen zijn juist heel belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Zelf heb ik er jarenlang met veel plezier gebruik van gemaakt. Zonder die ondersteuning had ik nu niet zo hoog op de kandidatenlijst van de SP kunnen staan. Het woord tijd voor nieuw elan in de politiek. Daar gaat de SP voor zorgen.’

U bent hier