h

SP peilt temperatuur in Berkelland

18 september 2011

SP peilt temperatuur in Berkelland

De SP Berkelland zal de komende weken de temperatuur gaan peilen onder de inwoners van Berkelland. Onder de noemer ‘’Actie Thermometer’’ zullen SP-ers op diverse plaatsen in de gemeente Berkelland de inwoners vragen om hun mening als het gaat om welzijn in hun gemeente, woonplaats of buurt. Zowel positieve als minder leuke zaken zullen onderwerp van gesprek zijn. Tijdens een buurtonderzoek in Eibergen, net voor de vakantieperiode, kwamen al diverse grotere en kleinere zaken in beeld bij de SP. Op zaterdag 24 september zal de SP vanaf 10:00 tot 14:00 uur aanwezig zijn in het centrum van Eibergen.

De SP nodigt alle inwoners uit om hun mening te geven en mee te doen met de enquête. Fred Stomps, een van de actieve leden van de SP; “Op deze manier hoopt de SP een goed beeld te krijgen van wat er zo al leeft onder de burgers in de gemeente Berkelland. De SP vind het belangrijk goed te luisteren en van de mensen zelf te horen wat er speelt, in plaats van dat we dat zelf invullen of uit de duim zuigen.”

Mensen krijgen ook de kans mee te doen aan de “ketting van solidariteit”. Het kabinet is van plan fors te bezuinigingen op de sociale werkplaatsen, zodat ook medewerkers van de Hameland groep een onzekere toekomst hebben. Om de solidariteit met deze mensen uit te drukken kunnen mensen een werkhandschoen tekenen en achterlaten bij de SP kraam. Op tal van plaatsen in Nederland zijn er soort gelijke acties van de SP waarbij men deze werkhandschoenen kan ondertekenen. Vervolgens zullen al deze handschoenen worden verzameld en op een later tijdstip tijdens een manifestatie aan het kabinet worden aangeboden. Op deze manier hoopt de SP dat het huidige kabinet door krijgt dat ze juist de meest kwetsbaren onder ons niet in de kou kunnen zetten.

U bent hier