h

‘’Het schandaaltje van Jaap Jonk’’.

23 juli 2011

‘’Het schandaaltje van Jaap Jonk’’.

Een mooi voorbeeld in hoever sommige politici in Berkelland van de realiteit verwijderd zijn. Was het vorig jaar nog mevrouw Hoytink, ook van het CDA. Zij sloeg de plank helemaal mis met haar zogenaamde onderzoek naar de haalbaarheid van de bezuinigingsplannen m.b.t. de muziekschool en de bibliotheken. Dit keer is het de fractieleider zelf.

De heer Jonk vindt dat in deze tijd van digitalisering de bibliotheken in de huidige vorm geen bestaansrecht meer hebben. Hij denkt namelijk dat bibliotheken alleen maar boeken uitlenen.
Maar de huidige bibliotheek doet veel meer, ze geven o.a. ook internet ondersteuning voor die mensen die hier moeite mee hebben of totaal digibeet zijn. Mijnheer Jonk denkt zelfs dat iedere moderne burger wel kan omgaan met het internet en dus daarop de informatie kan vinden die voor hem of haar van belang is. Erg pijnlijk wordt het dan voor deze fractieleider dat hij zelf een oud nieuwsbericht oppikt als zijnde nieuws en hiermee hoopt te scoren binnen de lokale politiek. De heer Jonk heeft zelfs kritische vragen gesteld aan het college over dit twee jaar oude bericht. Zo zie je maar weer dat het voor politici erg belangrijk is eerst goed onderzoek te doen naar de haalbaarheid van de plannen en of men wel de goede argumenten aandraagt voor de beslissingen die men neemt. Voor mijnheer Jonk is het te laat. Hij kan niet meer naar de bibliotheek om ondersteuning aan te vragen bij zijn zoekwerk op het internet. Hij heeft immers zelf, samen met zijn coalitiegenoten, de bibliotheken voor een groot gedeelte wegbezuinigd in Berkelland. Maar dat deze partij totaal verkeerde keuzes heeft gemaakt is wel duidelijk. Een mooier voorbeeld van zelfoverschatting kun je niet krijgen.
Want het was toch ook deze fractieleider die aangaf dat Berkelland een voorbeeld was voor heel Nederland als het gaat om besluitvorming. Hopelijk zijn in Nederland de overige politici wijzer anders is de ramp niet te overzien.

U bent hier