h

Gemeentewerf

22 mei 2011

Gemeentewerf

Vrijdagmiddag 20 mei is de nieuwe gemeentewerf officieel geopend. Of we daar als Berkellanders nu zo blij mee moeten zijn is nog maar de vraag. Alle werkzaamheden uitvoeren vanuit één centraal punt is volgens mij niet zo efficiënt. Waarom niet vanuit iedere grote kern? Dus eigenlijk zoals het was. Maar goed, er zullen tal van redenen zijn waarom de gemeente voor deze optie gekozen heeft. Net als de nieuwbouw bij het huidige gemeentehuis in Borculo.

.
De Berkellanders die ik gesproken heb vinden het maar niks die nieuwe werf en volgens mij de medewerkers zelf ook niet. Ik concludeer dit n.a.v. de foto’s en het filmpje dat ik bekeken heb op de internetsite www.nieuwsuitberkelland.nl . Geen enkel lachend of vrolijk gezicht van de ambtenaren en gasten te bekennen op deze zogenaamde feestelijke middag. Uitzondering hierop is Dennis Meijerink van de PvdA. Hij kan nog wel lachen maar het lijkt wel een lach van een boer met kiespijn. Was dit idee van die werf ook afkomstig van de PvdA, net als de nieuwbouw van het gemeenthuis? Het lijkt er wel op of ze daar nu wel erg veel spijt van hebben gezien die lach. Erg opmerkelijk vind ik ook de volgende twee uitspraken tijdens de officiële opening. Allereerst die van wethouder Leo Scharenborg.
Geen gedwongen ontslagen bij deze ambtenaren. En dat is maar goed ook. Maar waar dan wel vraag ik mij vervolgens af. Want er moeten toch fte’s verdwijnen binnen het ambtenaren apparaat. Dat staat immers in het coalitie akkoord ‘’Samen Anders’’. Ik citeer pagina 5.
Forse bezuinigingen op de gemeentelijke organisatie (ambtelijk en bestuurlijk) door wegvallen van taken, formatiebezuinigingen en efficiëntietaakstelling.

En dan de volgende uitspraak van Burgemeester Bloemen. Die goede oude tijd. En daarmee doelt hij op de vier oude werven van de oude zelfstandige gemeentes.
Was die samenvoeging van de gemeentes Eibergen, Neede, Borculo en Ruurlo achteraf dan toch niet zo zaligmakend en dus een verkeerde keuze. Of vindt onze burgemeester het ook een slecht plan om alle werven onder één dak te brengen?

U bent hier