h

SP Berkelland groeit

19 april 2011

SP Berkelland groeit

Ongeveer een jaar geleden hebben we met zeven personen een doorstart gemaakt met de ledenwerkgroep SP Berkelland. We mogen rustig stellen dat we op het goede spoor zitten. In een jaar tijd is de harde kern van onze groep gegroeid van zeven naar elf personen die iedere derde woensdag van de maand een overleg hebben bij ‘’het Hof’’ in Borculo. Dit is een openbaar overleg waarbij alle leden uit Berkelland welkom zijn. Diverse leden hebben hun gezicht al eens laten zien en hebben gebruik gemaakt van onze uitnodiging die maandelijks bij de Tribune zit. Tijdens dit overleg komen diverse onderwerpen ter sprake zoals acties, campagnes, cursussen en de oprichting van onze afdeling.

Naast de vaste werkgroepleden kunnen wij inmiddels ook een beroep doen op een aantal SP leden die ons helpen bij het bezorgen van huis aan huis folders en campagne voeren tijdens verkiezingsperiodes. Echter we kunnen nog wel een aantal personen gebruiken die ons willen helpen bij de diverse werkzaamheden. Je kunt dan denken aan bijvoorbeeld folderen, plakken, campagne voeren, enquêteren, etc.

Dat er in Berkelland behoefte is aan de SP is wel duidelijk getuige de reacties die wij krijgen tijdens onze acties en campagnes die wij hebben gevoerd in het eerste jaar. Ook het ledental in Berkelland is in stijgende lijn. Inmiddels hebben we 90 leden en gaan wij er alles aan doen om het 100e SP-lid in Berkelland binnen te halen.

Ook u kunt daar aan meehelpen. Maak de SP tot gespreksstof tijdens een verjaardag of feestje en maak duidelijk dat het lidmaatschapsgeld bij de SP maar € 20-. per jaar is.
Naast deze bijdrage krijgt iedere politieke partij in Nederland ook nog eens een vergoeding vanuit Den Haag voor ieder lid dat de partij opgeeft. Dus zo snijdt het mes aan twee kanten.
En dan hebben we ook nog ons gezinslidmaatschap, dat werkt als volgt. Naast het hoofdlidmaatschap kunnen gezinsleden voor € 3.50 per kwartaal lid worden van de SP. Ook deze leden tellen mee voor de bijdrage vanuit Den Haag en zijn volwaardig lid van de SP. Wil je meer informatie neem dan gerust contact met ons op! Wil jij net als wij dat de afbraak van ons culturele en sociale erfgoed een halt wordt toegeroepen doe dan met ons mee en wordt lid van de SP.
De SP staat voor: Menselijke waardigheid – Gelijkwaardigheid en Solidariteit.

U bent hier