h

SP start actie 'Modern naoberschap in Berkelland'

1 oktober 2010

SP start actie 'Modern naoberschap in Berkelland'

De SP Berkelland start vanaf maandag 4 oktober een actie tegen de bezuinigingsplannen van het college van Berkelland. Inwoners van de gemeente kunnen een ansichtkaart tekenen om het college op te roepen niet te bezuinigen op de bibliotheek, sociaal cultureel werk en de muziekschool. De ansichtkaarten zullen worden aangeboden aan het college van CDA, VVD en D66.

Modern noaberschap in Berkelland

De ansichtkaart, met op de voorzijde “Modern Naoberschap in Berkelland”, grijpt terug op het motto van het college van Berkelland. Fred Stomps, van de SP Berkelland; “Onder het mom van modern naoberschap gaat het college van CDA, VVD en D66 bezuinigen. Betekent naoberschap soms dat we voor onze boeken naar Lochem, voor muziekles naar Haaksbergen en voor ons clubhuis naar Groenlo toe moeten? De bibliotheek, muziekschool en sociaal cultureel werk mogen niet uit onze gemeente verdwijnen. Wij roepen de mensen uit Berkelland op om samen met ons te strijden voor behoud van deze voorzieningen. Het is onbegrijpelijk dat er minder geld is voor deze belangrijke voorzieningen terwijl er wel een duur gemeentehuis wordt gebouwd.”

De komende weken is de SP te vinden bij weekmarkten, de bibliotheek en supermarkten in diverse plaatsen in Berkelland (Eibergen, Neede, Ruurlo en Borculo). Mensen kunnen de kaart ter plekke tekenen, of later opsturen.

Sinds mei 2010 is er een werkgroep van de SP actief in de gemeente Berkelland. De komende maanden zal er worden gewerkt aan het betrekken en uitbreiden van leden, het voeren van lokale acties en het versterken van de organisatie. Het doel is om in de toekomst een zelfstandige SP afdeling te worden. Wanneer u dit belangrijk vindt, dan kunt u de werkgroep steunen door lid te worden van de SP.

U bent hier