h

Berkelland heeft jongste gekozen afdelingsvoorzitter van de SP

28 december 2018

Berkelland heeft jongste gekozen afdelingsvoorzitter van de SP

Met zijn 19 jaar is Jelle Nijhof de jongste gekozen SP afdelingsvoorzitter. Samen met de andere bestuursleden en de leden van de afdeling gaat hij zich inzetten voor lokale items als zorg en welzijn. Rondom de Provinciale en Europese verkiezingen in 2019 en in navolging van landelijke SP bewegingen als ‘Tijd voor Rechtvaardigheid’ zal de SP in Berkelland meer op straat te zien zijn.

Vorige week heeft de SP afdeling Berkelland een vernieuwd bestuur gekozen. Waaronder dus de jongste gekozen afdelingsvoorzitter van de SP. Het bestuur bestaat uit 6 personen die, samen met de ongeveer 100 leden van de afdeling, wil gaan knokken voor een meer menselijke, sociale en solidaire gemeente.

De SP in Berkelland wil zich verder meer laten zien op straat en nog dichterbij de inwoners van Berkelland komen te staan. Wij gaan ons onder andere bezig houden met de beweging ‘Tijd voor Rechtvaardigheid’. Deze beweging gaat over een rechtvaardigere samenleving, die wil de SP ook in Berkelland. Via de website www.tijdvoorrechtvaardigheid.nl kunnen mensen vriend worden en deze actie ondersteunen, want ook lokaal is hier nog verbetering mogelijk.

Uiteraard blijft de SP zich ook bezighouden met lokale items. De SP Berkelland maakt zich bijvoorbeeld zorgen over de uitkleding van de WMO en volgt de ontwikkelingen. Andere belangrijke items zijn de megavergister op de grens van Berkelland in Groenlo en de ontwikkelingen rondom megastallen.

Voor de verkiezing van de Provinciale Staten en het Europees Parlement zal de SP Berkelland campagne voeren. Voor de Provinciale verkiezing wordt een bijeenkomst georganiseerd met een aansprekende SP’er uit de provinciale politiek. Deze bijeenkomst zal op 7 maart zijn, tijd en locatie worden nog bekend gemaakt.

Natuurlijk zal de jonge voorzitter zelf zich gaan richten op jongeren in de gemeente. Hij wordt hierbij ondersteund door ROOD, de organisatie van de SP voor jongeren tussen de 14 en 28 jaar.

Reactie toevoegen

U bent hier